Läs senare

Ladda för 20-årsjubileum redan nu!

09 Mar 2016

Foto: Linus MeyerFörsta gången jag var på Matematikbiennalen var för sex år sedan i Stockholm. Jag var ny chefredaktör för Origo och hade inga särskilda förväntningar, så jag blev helt tagen av energin i mässhallen, entusiasmen hos alla lärare och intresset som deltagarna visade i de fullsmockade seminarierummen.

Det aktuella numret av Origo (nummer 1/2010) hade tre personer på omslaget – Cicki Nyberg, Mike Bergström och Gunnar Sjöberg från Umeå – och när de kom gående, livs levande och i samlad tropp, var det verkligen pricken över i!

I slutet av januari i år var vi på redaktionen således på vår fjärde mattebiennnal – denna gång i Karlstad. Det var lika bra som första gången! Över 2 500 deltagare, samma energi som det varit på samtliga biennaler, lika intressanta seminarier – men framför allt alla dessa fantastiska möten. Vi träffar nya bekantskaper som ger oss nya idéer, vinklar och artikeluppslag, eller värdefull feedback på tidningen.  Och vi får glädjen att återse en del av dem vi besökt eller intervjuat tidigare i Origos historia.

Biennalen är verkligen ett exempel på hur viktigt det kan vara att få inspiration och fortbildning i sitt ämne – men också på kraften i det fysiska mötet. Så boka in Karlstad i januari 2018 redan nu. Då är det dessutom 20-årsjubileum för bien­nalen. Vi ses!

ur Lärarförbundets Magasin